Historie

Het Vierhouter koor is opgericht in 2004 dit naar aanleiding van een optreden van cabaretgroep

"De Vliegende Herten" die een optreden verzorgden tijdens de viering van het 50-jarige jubileum van dorpshuis "Horsterhoek" te Vierhouten.

Hennie Mulder en Alphons Devilee namen toen het initiatief om een zangkoor op te richten.

De eerste twee seizoenen stond het koor onder leiding van Wanda Birkhoff met pianobegeleiding van Pia Boonstra. Vanaf september 2005 nam Nico Ravenstijn de dirigentenrol op zich en samen met

Pia Boonstra ging hij aan de slag met een groot aantal enthousiaste zangers en zangeressen.

In september 2008 nam Lilian van de Kraats de pianobegeleiding over van Pia Boonstra.

In 2010 nam Maria van den Ham het dirigentenstokje over van Nico Ravenstijn en in oktober 2016 heeft Maria van den Ham het dirigentenstokje weer doorgegeven aan Sander Worrell. Samen met Lilian van de Kraats heeft hij het koor begeleid, tot in januari 2018 Marjolijn Peper de leiding over het koor overgenomen heeft van Sander Worrell.

Bij de oprichting in 2004 kon niemand bevroeden dat het Vierhouter koor zou uitgroeien tot wat het nu is: een geweldig koor, met ruim 40 enthousiaste leden.