Deelnemende koren

Korenfestival voor de Vrijheid zaterdag 24 september 2022


Welke koren doen mee?

 

De volgende koren doen mee aan het festival: Project1 uit Harderwijk, de Heeren van Nunspeet en De Ladies uit Nunspeet, Hoge Nood/t uit Epe, Cantiamo en de Jonge Luitjes uit Putten, Phoenix Vocaal uit Apeldoorn, Popkoor 4houten en het Vierhouter Koor.

De koren verzorgen ieder tweemaal een optreden van een half uur. De eerste optredens starten om 13 uur, rond 17 uur sluiten we onder leiding van dirigent Sander Worrell met alle koren samen af met het alom bekende lied We'll meet again. Er wordt gezongen vanaf drie locaties in het dorp: bij het Dorpshuis, hotel De Foreesten en Herberg Tante Sjaan.


Wil je meer info over de koren die meedoen? Ze stellen zich hieronder aan je voor. Het Vierhouter Koor - Vierhouten,

organisator van het Korenfestival

Iedere dinsdagavond klinkt er gelach en gezang vanuit de grote zaal in het Dorpshuis van Vierhouten.

Het Vierhouter Koor repeteert daar onder leiding van dirigent Sander Worrell. Met zo'n 40 energieke alten, bassen, sopranen en tenoren brengen we in een frisse mix van kwaliteit en plezier een gevarieerd repertoire

van populair tot licht klassiek. Zo zingen we muziek van bijvoorbeeld Abba, The Beatles, Tom Parker en Verdi. Ook een vrolijk Afrikaans nummer als Hakuna Matata brengen wij met veel enthousiasme tot leven.

Niet onbelangrijk: na afloop van de repetitie praten we onder het genot van een drankje elkaar bij over de

laatste nieuwtjes en andere belangrijke zaken in het leven. 

***********************************************************************************************

Project 1 Koorprojecten - Harderwijk

Project1 is een projectkoor dat twee keer per jaar een nieuw project opstart. Van zomerprojecten tot kerstprojecten, allen met een breed repertoire. Van klassiek tot modern, en van alles daartussenin. Voor elk project meld je je opnieuw aan, en met elkaar bouwen we het project op en sluiten dit af met één of meerdere concerten. Het koor staat onder begeleiding van Sander Worrell. Sander arrangeert een deel van het repertoire en begeleidt het koor op de piano. Maria van den Ham dirigeert het koor, een prachtige samenwerking met elkaar!

Tijdens de korendag in Vierhouten doen 30 leden mee. Het koor zingt de volgende nummers: 

Morning has broken - Siyahamba - Anthem for the World - Aquarius / Let the sunshine in - Adiemus - Lean on me - Avond - What a wonderful World - We are the World - Old Irish Blessing.

***********************************************************************************************

De Ladies - Nunspeet

Uit Nunspeet komt het funky, pop- en soul vrouwenkoor De Ladies; we zijn een 13- jarig bestaand vrouwenkoor. Met veel enthousiasme zingen we voornamelijk Engelstalig repertoire van o.a. de Beatles, Hollies, Abba enz.

Onze dirigent is de jonge inspirerende zangcoach Naomi van Veen, zelf zangeres met een eigen band. Op de korendag in Vierhouten zingen wij onder meer Sister Act, A woman in love en The air that I breathe

***********************************************************************************************

Vrouwenkoor Hoge Nood/t - Epe

Ons koor komt uit Epe en telt 25-30 leden. Er wordt elke maandagavond van 20.00 – 22.00 uur hard gerepeteerd in de Stichting Interakt Contour aan de W.G. van der Hulststraat 1 in Epe onder de bezielende leiding van dirigent Inger Stienstra. Ons repertoire bestaat uit Wereldmuziek a capella, 3 tot 4 stemmig.

***********************************************************************************************

Cantiamo - Putten

Wij zijn een gemengd a-capella kleinkoor van enthousiaste, zingende mensen. Het voornaamste doel is: zingen met plezier in een goede onderlinge sfeer. Daarbij wordt kwaliteit zeker niet vergeten.

Ons repertoire is zeer divers en afwisselend. We zingen voornamelijk licht klassieke liederen van diverse componisten, vanaf de middeleeuwen tot heden, maar wisselen dit ook wel eens af met een volksliedje of musicalsong.

We repeteren elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in een zaaltje bij de Gereformeerde kerk aan de Achterstraat in Putten, onder leiding van onze fantastische dirigente Hetty van Beek.

We starten weer op 24 augustus ! Momenteel bestaat het koor uit 20 leden, we zijn nog op zoek naar tenoren en alten. Op het Korenfestival zullen we in elk geval zingen: Donna, donna - Vem kan segla - Nkosi sikelele Africa en Vois sur ton chemin.

***********************************************************************************************

De Jonge Luitjes - Putten.

Wij zijn 'de Jonge Luitjes' uit Putten, een enthousiast kinderkoor van ongeveer 30 kinderen. Wij vinden het fijn om lekker te bewegen bij het zingen, dat helpt ons ook om alle teksten te onthouden, wij zingen altijd alles uit ons hoofd. We organiseren leuke activiteiten en concerten met bijv. Reni & Elisa en Marcel & Lydia Zimmer. Ook hebben we meegewerkt met verschillende Nederland Zingt - opnamen en mogen we in oktober weer optreden op de Nederland Zingt - Dag! Allemaal leuke dingen in het verschiet dus, maar eerst... het Vierhouter Korenfestival! Wij hebben er ontzettend veel zin in om met onze juffen en onder leiding van pianist Harrie Stijf liederen over vrijheid te laten horen! Meer info over ons koor vind je op www.dejongeluitjes.wordpress.com of onze Facebook/Instagram pagina.

***********************************************************************************************

 De Heeren van Nunspeet - Nunspeet

Zingen is gezond: dat is ons motto! Het verhoogt de weerstand én is goed tegen stress!

Iedere dinsdagavond zijn er open repetities voor heren die altijd de wens hebben gehad om te gaan zingen, maar nooit de stap hebben gezet om er echt aan te beginnen. Natuurlijk zijn ook mannen mét zangervaring van harte welkom! Onder de bezielende leiding van dirigent Nico Ravenstijn putten we uit een zeer gevarieerd repertoire van o.a. The Beatles, Simon & Garfunkel, John Denver, Leonard Cohen, Sting, Alan Parsons, Coldplay en Jason Mraz.


***********************************************************************************************

Phoenix Vocaal - Apeldoorn

Op dinsdagochtend zingt het vrouwenkoor van Phoenix Vocaal. Zingen verbindt, maakt vrolijk, versterkt je immuunsysteem en prikkelt je hersenen. Houd je van een uitdagende tweede stem of zing je liever met steun van je buurvrouw? Met Inger Stienstra als dirigente is er voor iedere stemkwaliteit veel te beleven. De sfeer in de groep is gezellig en ontspannen.

Dus: Houd je van volksmuziek uit alle windstreken? Wil je met plezier en een gezonde dosis humor toch serieus studeren? Kom dan zingen bij vrouwenkoor Phoenix Vocaal.

***********************************************************************************************

Popkoor 4houten - Vierhouten

Zingen vanuit je HART, met je hele LIJF, ENTHOUSIASME en PLEZIER.......daar gaan wij voor!

Maar ook serieus repeteren, concentreren en luisteren, ontspannen en inspannen.

Dat zijn de ingrediënten van ons POPKOOR.